Extra weerstand

Weerstand SwimMere Talent
Warning: Undefined array key "custom_image_width" in /customers/0/5/0/swimmeretalent.nl/httpd.www/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276 Warning: Undefined array key "custom_image_height" in /customers/0/5/0/swimmeretalent.nl/httpd.www/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

Tijdens een wedstrijd wil je zo snel mogelijk zijn en kies je zwemkleding met zo min mogelijk weerstand en met veel compressie om zo gestroomlijnd mogelijk in het water te liggen.

Snelheid haal je niet alleen uit een zwempak of jammer, dus training is belangrijk. Hierbij kan juist het toevoegen van weerstand een goede trainingsprikkel zijn. De weerstand verhoogt de kracht van het hele lichaam, maar ook het uithoudingsvermogen en de snelheid. Weerstand kan opgevoerd worden op verschillende manieren en aangepast worden aan ieders behoefte of omstandigheid (groot/klein zwembad e.d.).

Het zwemplankje is een trainingstool dat iedereen tijdens de training gebruikt. Zet het plankje rechtop in het water en je merkt direct de verhoging van de weerstand en het effect dat dat heeft op de training van de benen.

Wil je een hele training meer weerstand dan kan je denken aan een dragshort. Deze unisex shorts, met open structuur, zorgen voor een constante extra weerstand op beperkt niveau. Een dragshort moet uiteraard niet heel strak zitten, dan verdwijnt het effect. De ultimate dragsuit van Finis, heeft nog 4 extra weerstandszakjes geïntegreerd in het short. Je zou bijna je bidon meenemen tijdens het zwemmen. In plaats van een short kan je ook met een t-shirt over de zwemkleding zwemmen.

Met een parachute of propellor wordt de spieropbouw, het uithoudingsvermogen en de snelheid extra opgebouwd. Afhankelijk van de grootte van de parachute krijg je meer op minder weerstand. Bij de parachute “Drag + FLY” van Finis pas je eenvoudig de weerstand per training aan. Met een rits vergroot of verklein je de opening waardoor je minder of meer weerstand krijgt. Ook de Swimmpropellor pas je eenvoudig aan. Verleng de propellor met een aanklikpropellor en je verhoogt de weerstand. Diverse propellors kunnen gekoppeld worden. Het voordeel van parachute’s of de propellor is dat ze eenvoudig van gebruiker kunnen wisselen dankzij de verstelbare heupband. De parachute en propeller zijn te gebruiken bij alle slagen en zullen keerpunten niet belemmeren.

Elastieken brengen een extra dimensie aan de training. Het elastiek zit vast aan de kant of aan de zwemlijnen. Door de trekkracht zal er flink gezwommen moeten worden om niet teruggetrokken te worden. Ook kan er een competitie element in de training gebracht worden door een Grudge belt. Twee zwemmers zitten aan elkaar vast en zwemmen ieder een andere kant op. Anders dus dan bij een parachute of propellor, blijf je op je plaats zwemmen. Heb je een klein zwembad of ben je op vakantie en is er een klein zwembad, dan is een intensieve training ook mogelijk met de Short Belt. Dus tijdens vakantie kan er gewoon doorgetraind worden. Een elastiek kan tot 3x zijn lengte uitgetrokken worden, voor de keuze dient hier rekening mee gehouden te worden. De koorden zijn er in verschillende weerstandniveaus. 

Meer informatie over de producten of trainingsvideo’s zien? Ga dan naar de webwinkel van SwimMere en krijg een overzicht van de verkrijgbare weerstandsartikelen.


Print Friendly, PDF & Email
Deel dit: