Powerskin Serie Arena

Warning: Undefined array key "custom_image_width" in /customers/0/5/0/swimmeretalent.nl/httpd.www/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276 Warning: Undefined array key "custom_image_height" in /customers/0/5/0/swimmeretalent.nl/httpd.www/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

WAAROM EEN WEDSTRIJDPAK?

Hoe beter minder de weerstand in het water, hoe beter de prestaties van de zwemmer zullen zijn. De weerstand wordt verminderd door de best mogelijke stroomlijn in het water te hebben en te zwemmen in materiaal dat zo min mogelijk water opneemt en zo min mogelijk weerstand geeft. Stroomlijn wordt verkregen door compressie op de spieren uit te oefenen en ervoor te zorgen dat het lichaam hoog in het water ligt.

Zwemkleding kan hierbij helpen. Allewedstrijdpakken hebben tot doel een betere stroomlijn in het water te krijgen en een vermindering van de weerstand. De vermindering van de weerstand wordt verkregen door het waterafstotende materiaal, het minder opnemen van water en de compressie. De compressie zorgt tevens voor een betere stroomlijn. Om een optimale compressie te verkijgen, dient het pak strak gedragen te worden. Pakken die niet het vermogen hebben om een hoge compressie te geven, dienen aansluitend gedragen te worden maar niet strak.

Afhankelijk van niveau en behoefte kan een pak gekozen worden met zo’n min mogelijke weerstand en/of zo’n hoog mogelijke compressie. De mate is van compressie is een persoonlijk keuze en wordt door het soort pak verkregen en door de maat die gekozen wordt. Een pak met gestikte naden dient niet heel strak gedragen te worden, daar de naden zullen springen. Die pakken zijn daarvoor niet bedoeld.

De breedste lijn wedstrijdpakken heeft Arena. De Powerskin serie loopt van het instapmodel ST 2.0 tot het meest geavanceerde pak de Carbon Ultra met maximale compressie. Funkita/Funky heeft de Apex lijn, een pak met Carbon vezels conform de Carbon Pro. Speedo heeft ook de Fastskin Lijn met maximale compressie. Michael Phelps heeft de XPRESSO lijn, een pak met hoge compressie maar voelt wel soepeler dan veel andere pakken.

Daarnaast hebben TYR, Finis, Lane 4 nog kleding met meer of minder compressie.

Aan de hand van de lijn van de Powerskin lijn van Arena de verschillende mogelijkheden.

Powerskin ST 2.0 (weinig compressie)

Dit pak zorgt voor een stroomlijn van knie tot taille (jammer)/schouder (kneeskin).De stof heeft extra stretch en een duurzame voering. Hierdoor wordt veel bewegingsvrijheid verkregen en geeft toch enige ondersteuning. Het pak heeft gestikte naden en zorgen voor een licht liftende werking van het lichaam in het water. De compressie is beperkt, tevens zal dit pak meer weerstand hebben, dan een pak met geplakte naden. De naden zijn wel zodanig geplaatst dat de weerstand minimaal is. Dit pak moet goed aansluiten. De normale maat kan hierbij gekozen worden. Dit wedstrijdpak is prima om mee te beginnen (net zoals de Lane 4 serie). Een stap hoger is de TYR Thresher of de FINIS Race John met geplakte naden).

Powerskin R-Evo One

Het nieuwste wedstrijdpak van Arena met geplakte naden. Dit pak bestaat uit één stuk stof, waardoor er geen naden op de zijkant zitten. Daar er weinig geplakte naden zijn, wordt de bewegingsvrijheid verhoogd (de naden geven compressie daar daar geen rek in zit) en heeft het pak een gelijkmatige stretch. De ultra lichte stof voelt comfortabel als een tweede huid, terwijl het strakkere weefsel minder water opneemt en daardoor een verminderde weerstand kent. Dit pak biedt niet de compressie van de Carbon serie, maar meer compressie dan de ST en de hiervoor genoemde pakken). Dit pak wordt ongeveer 1 maat kleiner gedragen dan normale zwemkleding.

Powerskin Carbon Air

De lichtgewicht stof van de Carbon Air met horizontaal geweven Carbon draden is comfortabel om aan te trekken maar biedt dankzij de Carbon support en compressie. Het gestroomlijnde model met geplakte naden zorgt voor verminderde weerstand in het water. Dit pak geeft meer compressie dan de R-Evo One, is dun en zit als een tweede huid.

Powerskin Carbon Flex VX

De Carbon Flex zorgt voor stroomlijn van knie tot middel/schouder maar met zo’n hoog mogelijke flexibiliteit. Het pak is voorzien van een lichtgewicht Carbon constructie (zowel horizontale als verticale draden) en geeft daarom de spieren belangrijke ondersteunende compressie. De V-flex tapes aan de binnenkant van het pak en de geplakte naden bieden flexibiliteit tijdens de start, keerputen en onderwater fase. De naden aan voor- en achterzijde vormen samen een X-vorm voor een verbeterde lichaamshouding en comfortabele pasvorm en resulteren in krachtigere slagen. Het pak is dikker/steviger dan de R-Evo One en de Carbon Air dankzij de carbon maar ook de gevoerde delen. Vergelijkbaar aan dit pak is de Funkita/Funky Apex, MP Xpresso, Speedo Fastskin LZR Racer Elite. Deze pakken wordt 1 a 2 maten kleiner gedragen dan de normale maat.

Powerskin Carbon Ultra

De hoog mogelijke optimale lichaamshouding wordt verkregen door de Infinity loop en X Pivot taping in dit pak. De Ultra compressie delen (dmv voering) zorgen voor een gerichte compressie op cruciale delen. Het pak met Carbon zorgt voor hoge compressie op de spieren vanuit verschillende richtingen. De Fastskin LZR Racer X van Speedo. Dit pak wordt 1 à 2 maten kleiner gedragen dan de normale maat.

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.